۲۸ شهریور ۱۴۰۳، ۹:۱۲

امیر مشهدی‌عباس مطرح کرد؛

جشنواره‌های تئاتر به بچه‌ها درس زندگی می‌دهند/ داوری با فاکتورها

جشنواره‌های تئاتر به بچه‌ها درس زندگی می‌دهند/ داوری با فاکتورها

یکی از اعضای هیئت داوری بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری معتقد است بچه‌ها با انجام‌دادن کار جمعی و حضور در جشنواره به‌نوعی وارد اجتماع می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر مشهدی‌عباس نویسنده و کارگردان و دبیر بیست‌ و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان که یکی از اعضای هیئت داوران مرحله اول بخش نمایشنامه‌نویسی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری است، درباره کیفیت آثار بخش نمایش‌نامه‌نویسی گفت: نسبت به دوره قبلی کیفیت آثار در این دوره بسیار تغییر کرده است. به نظر می‌رسد در دوره قبلی خلاقیت بیشتری در آثار مشاهده می‌شد اما قطع ‌شدن کارگاه‌های آموزشی و دوره‌هایی که پیش‌ از این برای مربیان و کارشناسان کانون برگزار می‌شد باعث این مسئله شده است.

وی ادامه داد: با این‌ حال آثار قابل‌توجهی به دست‌مان رسید و از آن‌جایی ‌که همکاری من با کانون به گذشته‌های دور برمی‌گردد، می‌توانم بگویم کسانی که در دوره‌های مختلف آموزشی حضور داشتند و از کارگاه‌ها بهره بردند، ردپای حضورشان در این کلاس‌ها و آموخته‌ها، در آثارشان مشهود بود چرا که آثار درست و منطقی نوشته شده بودند.

کارگردان نمایش «اژدها، اولین حیوان خانگی» با اشاره به این‌که ساختار نمایشنامه، اصولی است و سلیقه‌ای نمی‌توان انتخاب کرد، درباره ملاک انتخاب آثار توضیح داد: کارها باید مناسب گروه سنی مخاطب باشد و دغدغه مخاطب داشته باشند. نمایشنامه نیز باید مناسب گروه سنی مخاطب هدف باشد، فن و ساختار با خلاقیت همراه شود و بهره‌برداری مناسب از فضای غیرمستقیم‌گویی و دراماتیک داشته باشد. حتی باید سنجید چه میزان مستقیم‌گویی دارد. در هیئت داوری با فاکتورهای نمایشنامه‌نویسی برای کودک و نوجوان آثار را بررسی کردیم و دست به انتخاب آثار زدیم.

مشهدی‌عباس همچنین با بیان این‌که برگزاری جشنواره برای کودک و نوجوان بسیار حایز اهمیت است، اظهار کرد: درس ریاضی، علوم، زبان و ... را همه‌جا می‌توان یاد گرفت. حتی نقاشی را نیز می‌توان همه‌جا یاد گرفت اما جشنواره‌های تئاتر به بچه‌ها درس زندگی می‌دهند و این نکته بسیار مهمی است. بچه‌ها با کار جمعی انجام‌دادن و حضور یافتن در جشنواره به‌نوعی وارد اجتماع می‌شوند و این اجتماعی‌شدن کمک می‌کند تا در آینده انسان‌های موفق و اجتماعی باشند. باید به همان اندازه که به انتخاب معلم ریاضی و علوم و دروس دیگر توجه و حساسیت نشان می‌دهید به معلم هنر و نمایش نیز اهمیت دهید.

وی در پایان یادآور شد: از این رو باید به مراکز کانون و پایگاه‌هایی که بچه‌ها را به‌عنوان تئاتر دور هم جمع و آن‌ها را مسئولیت‌پذیر و نقدپذیر می‌کنند و مهارت‌های بازیگری را که جزیی از مهارت‌های زندگی است، آموزش می‌دهند، توجه شود. حضور در تئاتر به کودک و نوجوان اجازه تحلیل می‌دهد و این بسیار ارزشمند است؛ بنابراین جا دارد دقت و وسعت نظر بیشتری به این امر داشته باشیم و بهای بیشتری برای این فعالیت‌ها بپردازیم.

نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان ۲۷ تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در پارک لاله تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 6228332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha